Who's Online Now
0 registered members (), 13 guests, and 0 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
December
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Newest Members
since7982, Ed s, Legivrer, Starter, LCntryLife
5760 Registered Users
Forum Statistics
Forums13
Topics4,554
Posts27,974
Members5,760
Most Online72
Apr 10th, 2016
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
#27810 - 09/12/19 04:43 PM Mowrey EMAC 2000 - FC Fault  
Joined: May 2015
Posts: 130
wltr00 Offline
member
wltr00  Offline
member

Joined: May 2015
Posts: 130
Working on a Mowrey EMAC 2000. All LED's are on at the same time. Elevator will run on inspection but not automatic. Fault in car says FC which is serial link wiring incorrect. Car has been running fine for years. Any help would be great.

#27811 - 09/12/19 05:47 PM Re: Mowrey EMAC 2000 - FC Fault [Re: wltr00]  
Joined: Apr 2019
Posts: 1
JB01 Offline
stranger
JB01  Offline
stranger

Joined: Apr 2019
Posts: 1
Any answer to this? Having exact same problem

#27812 - 09/12/19 06:05 PM Re: Mowrey EMAC 2000 - FC Fault [Re: wltr00]  
Joined: Jan 2014
Posts: 627
Rolly Offline
addict
Rolly  Offline
addict

Joined: Jan 2014
Posts: 627
May be running fine for years, so check the travel cables. Maybe Florida Flicker and Flash got it.

Last edited by Rolly; 09/12/19 06:06 PM.
#27816 - 09/13/19 01:52 PM Re: Mowrey EMAC 2000 - FC Fault [Re: wltr00]  
Joined: May 2015
Posts: 130
wltr00 Offline
member
wltr00  Offline
member

Joined: May 2015
Posts: 130
Mowrey EMAC 2000 - FC Fault"

Working on a Mowrey EMAC 2000. All LED's are on at the same time. Elevator will run on inspection but not automatic. Fault in car says FC which is serial link wiring incorrect. Car has been running fine for years. Any help would be great.

Attached Files
20190912_100813_1.jpg (15 downloads)
20190912_133424_1.jpg (13 downloads)
#27830 - 09/14/19 08:07 AM Re: Mowrey EMAC 2000 - FC Fault [Re: wltr00]  
Joined: Oct 2015
Posts: 1
kretschi Offline
stranger
kretschi  Offline
stranger

Joined: Oct 2015
Posts: 1
I'm no elevator technician, just interested in the elevator topics and general electronics.
For me it looks like a power supply problem (low, ripple) or something else stops the CPU from running (the CPU does not seem to reset and/or run if all is static on)

#27901 - 09/27/19 06:50 PM Re: Mowrey EMAC 2000 - FC Fault [Re: wltr00]  
Joined: Apr 2016
Posts: 22
Dandroid Offline
stranger
Dandroid  Offline
stranger

Joined: Apr 2016
Posts: 22
Power Off. Unplug every plug but the one on the top left (24v & 20v power inputs). Power on. If all your LEDs stay on, you're out of luck, it's just a bad board.

If on power-up only a few LED's come on, plug in the rest of the plugs one by one, and you should be able to see which set is screwing you up. Very likely your board is just toast, but sometimes a short or something in the relay board or other connections is screwing things up.


Photo Gallery
Brakes,Coil,Rotor
KONE MX10 repair tool kit
Uncle Dad Here?
Refurbished Elevator Equipment
Plunger Lift
Kone MX10 traction machine resolver
My Dover homelift
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0
Page Time: 0.026s Queries: 15 (0.006s) Memory: 2.6874 MB (Peak: 2.8591 MB) Zlib disabled. Server Time: 2019-12-12 02:09:30 UTC