Who's Online
0 registered (), 10 Guests and 0 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
September
Su M Tu W Th F Sa
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Newest Members
Kiwilifty, MAJOR, Jacob Ram, Samdaman2, TKEBob
4058 Registered Users
Forum Stats
4058 Members
13 Forums
3420 Topics
21274 Posts

Max Online: 72 @ 04/10/16 06:44 AM
Topic Options
#21137 - 07/15/17 08:07 AM US assension 1000
TCElevator Offline
newbie

Registered: 09/30/15
Posts: 44
Will not hold hall call or car calls
Will not run up on ins or down
Sarter says motor wiring fault (siemens soft start)
Car was running for years just fine
Put on insp - took off insp. ran up didnt open doors
And now we are dead in the water
Checked just about everything possible but dont
know about the boards? Does anyone have info on tool
or backround on the boards

Top
#21138 - 07/15/17 08:42 AM Re: US assension 1000 [Re: TCElevator]
Rolly Offline
enthusiast

Registered: 01/14/14
Posts: 355
Any Electical work done in building? Maybe phase reversal on main lines?

Top
#21139 - 07/15/17 08:56 AM Re: US assension 1000 [Re: Rolly]
Indirtwetrust Offline
ElevatorPractitioner

Registered: 12/20/15
Posts: 444
Loc: Local 18
What does the starter say now? The way the Siemens starter was wired in is kind of a wild card. Most common reason for the motor wiring fault display is the fault contactor not picking.

In general with Ascension 1000's strange behavior tends to root in the power supply or it's connections. Make sure your power supply is like 5.1 vdc and the connections are good. All the smiled plugs can cause problems as well as the card plugs.

Top
#21143 - 07/15/17 11:27 AM Re: US assension 1000 [Re: Indirtwetrust]
TCElevator Offline
newbie

Registered: 09/30/15
Posts: 44
4.7 on most of the 5v areas

Top
#21145 - 07/15/17 12:23 PM Re: US assension 1000 [Re: TCElevator]
TCElevator Offline
newbie

Registered: 09/30/15
Posts: 44
Starter says motor wiring fault only if you enter into menu and find faults on main screen just motor stoped
Fault contactor stays pulled in constant

Top
#21147 - 07/15/17 01:40 PM Re: US assension 1000 [Re: TCElevator]
Jcjmowrey Offline
member

Registered: 05/25/13
Posts: 106
Loc: Atlanta ga
Like indirt said, adjust your 4.7 up to 5.1 before you go any further. I recently had a 1000 doing some funny door stuff and when I plugged my tool into it, everything went haywire. Voltage was 4.8 and when I brought it up to 5.1 all door issues went away and I could plug into it fine.
_________________________
If all else fails, read the instructions

Top
#21148 - 07/16/17 08:56 AM Re: US assension 1000 [Re: Jcjmowrey]
TCElevator Offline
newbie

Registered: 09/30/15
Posts: 44
Do you use the world tool ?
Does anyone have feedback on tools

Top
#21149 - 07/16/17 09:46 AM Re: US assension 1000 [Re: TCElevator]
Indirtwetrust Offline
ElevatorPractitioner

Registered: 12/20/15
Posts: 444
Loc: Local 18
I would go for the world tool before they only sell it on a tablet or something. I've never used the World version but it looks to be a copy of the original PCD that I have. The company I work for has a PC based tool also that works for the 2000 too, the nice thing about that is when you change displays, it changes the labels of the bits to match so you don't have to refer back and forth to a book. I made overlays for the different displays for that reason but don't use them as much as I thought I would.

Whether or not that tool works for Ascension 200 or not might be an important consideration for which tool you go with though.

Top
#21150 - 07/16/17 01:44 PM Re: US assension 1000 [Re: Indirtwetrust]
Jcjmowrey Offline
member

Registered: 05/25/13
Posts: 106
Loc: Atlanta ga
I have the world tool and it does change the labels. The only issue with their tool is the timing. You can tell that your working on a new laptop that's plug into an old microprocessor(I guess that's a good way to describe it). When you change displays you have to wait for the software to catch up. And when your moving through groups and bits you have to get your timing right to get the "focus" where you want it to make adjustments, but once you've done it a couple of times it's fairly simple.
_________________________
If all else fails, read the instructions

Top
#21151 - 07/16/17 02:53 PM Re: US assension 1000 [Re: Jcjmowrey]
Indirtwetrust Offline
ElevatorPractitioner

Registered: 12/20/15
Posts: 444
Loc: Local 18
Is that the one that looks like the original PCD or the PC version?

Top
#21152 - 07/16/17 04:13 PM Re: US assension 1000 [Re: Indirtwetrust]
Jcjmowrey Offline
member

Registered: 05/25/13
Posts: 106
Loc: Atlanta ga
Pc version
_________________________
If all else fails, read the instructions

Top
#21153 - 07/16/17 06:02 PM Re: US assension 1000 [Re: Jcjmowrey]
elmcannic Offline
enthusiast

Registered: 12/20/10
Posts: 297
Loc: So. California
With the multiple symptoms described, I'd say Dirt hit it on the head...5volt supply.
Those connectors are notorious for intermittent weired troubles. We soldered them and (if memory serves me right) also ran a wire direct from that supply (5v) to the 5volt terminal location up top on the controller terminal strip.

Top
#21155 - 07/16/17 08:22 PM Re: US assension 1000 [Re: elmcannic]
E-man Offline
addict

Registered: 05/09/11
Posts: 457
I've had to jack the 5v up to 5.4 before the car would run.

Top
#21157 - 07/17/17 10:06 AM Re: US assension 1000 [Re: E-man]
TCElevator Offline
newbie

Registered: 09/30/15
Posts: 44
Sounds like a plan and does anyone have access to an extra pcd?

Top
#21159 - 07/18/17 04:00 AM Re: US assension 1000 [Re: TCElevator]
danzeitz Offline
addict

Registered: 01/19/10
Posts: 556
Loc: st.louis mo
We would get rid of all the factory female push on connectors and replace them with single small female stacons. And this would end the problem with high resistance causing your 5VDC to drop. We would mark the factory white wires with black dots so you could know where they went.

Top
#21169 - 07/18/17 03:55 PM Re: US assension 1000 [Re: danzeitz]
Indirtwetrust Offline
ElevatorPractitioner

Registered: 12/20/15
Posts: 444
Loc: Local 18
I replace the original Molex terminals with gold plated Trifurcon type. No more issues and you can still use the Molex plug housing. Just need to invest in a set of crumpets.

Top


Photo Gallery
U.S. Elevator stations I found
Museum
Otis
Unknown elevator fixtures 2
Here's one for the books
1948 Rowan Explosion Proof Controls
Another Mystery IV