Who's Online Now
0 registered members (), 12 guests, and 0 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
December
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Newest Members
ABDULAZEEZ, Daewoo Elevator, Jon P, Sadam Hussain, Verticaltraveler
6270 Registered Users
Forum Statistics
Forums13
Topics4,955
Posts29,794
Members6,270
Most Online117
Jan 16th, 2020
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
#30206 - 11/21/20 01:19 AM Dover 68 door operator controlled by a tk smarttec  
Joined: Mar 2019
Posts: 4
Tweeker Offline
stranger
Tweeker  Offline
stranger

Joined: Mar 2019
Posts: 4
I have old dover 68 wedge operator being controlled by a TK smarttech change over board. Im getting an I FBK fault. Stopping the door from opening. It will run for several floors with no problems then it will fault out and not open. I've changed door motor and door board 6300pa6 board same fault persists. Any ideas would be appreciated!

#30208 - 11/23/20 02:31 AM Re: Dover 68 door operator controlled by a tk smarttec [Re: Tweeker]  
Joined: Aug 2016
Posts: 297
Jluff Offline
enthusiast
Jluff  Offline
enthusiast

Joined: Aug 2016
Posts: 297
They may be a big capacitor under the door board causing the door to not open .. it’s blue I think.

#30211 - 11/23/20 02:00 PM Re: Dover 68 door operator controlled by a tk smarttec [Re: Tweeker]  
Joined: Mar 2016
Posts: 135
lowoil Offline
Elevator guy
lowoil  Offline
Elevator guy

Joined: Mar 2016
Posts: 135
Wisconsin
First thing I check when not getting door open is door close limit.

#30214 - 11/24/20 12:42 AM Re: Dover 68 door operator controlled by a tk smarttec [Re: Tweeker]  
Joined: Dec 2015
Posts: 1,059
Indirtwetrust Offline
ElevatorPractitioner
Indirtwetrust  Offline
ElevatorPractitioner

Joined: Dec 2015
Posts: 1,059
Local 18
You aren’t going to find a capacitor under a PA6 board but did you replace the encoder with the motor?

#30235 - 11/28/20 09:37 PM Re: Dover 68 door operator controlled by a tk smarttec [Re: Tweeker]  
Joined: May 2015
Posts: 55
TC7 Offline
journeyman
TC7  Offline
journeyman

Joined: May 2015
Posts: 55
I've had this before. I think it is too much current when holding the doors close during a run. I bet you only find it faulted with door closed. I bet manual door speed is set way too high. I never set manual speed higher than 60-75.


Photo Gallery
Drive sheave
The best helper.
Rotary Oildraulic
Old Otis badge.
Brakes,Coil,Rotor
KONE MX10 repair tool kit
Uncle Dad Here?
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0
Page Time: 0.024s Queries: 14 (0.005s) Memory: 2.6777 MB (Peak: 2.8364 MB) Zlib disabled. Server Time: 2020-12-04 02:28:37 UTC