Who's Online Now
1 registered members (Johnny), 11 guests, and 3 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
December
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Newest Members
donnie, electron_plumber, Hacene, Saywhat, chotky
4279 Registered Users
Forum Statistics
Forums13
Topics3,565
Posts22,075
Members4,279
Most Online72
Apr 10th, 2016
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
#6469 - 04/04/13 06:41 PM OTIS LRV-3 MYSTERY  
Joined: Feb 2010
Posts: 60
bk2fla Offline
Service Manager
bk2fla  Offline
Service Manager

Joined: Feb 2010
Posts: 60
south florida
Have a 3 stop LRV3 at least once a month gets stuck with doors closed,exit elevator light on, if doors are forced open nudging buzzer goes off and door nudges close and thats it!!! have to reset controller in order to run. i know its not much info but thats all i have. any idea what may be the cause? maybe bad magnetic sensors on COP? any help or suggestions would be greatly appreciated.


All those who wonder are not lost
#6484 - 04/05/13 01:48 AM Re: OTIS LRV-3 MYSTERY [Re: bk2fla]  
Joined: Aug 2012
Posts: 132
elevatedone Offline
member
elevatedone  Offline
member

Joined: Aug 2012
Posts: 132
You unlucky bastard.
Do you know if it was upgraded to the lrv 4?That would be the pc controller behind the cop.

Check your door locks,gate switch and cam switches in the door operator,assuming it's the otis version of gal,QL.

Reseat the plugs on the pc board behind the cop.

#6490 - 04/05/13 12:09 PM Re: OTIS LRV-3 MYSTERY [Re: elevatedone]  
Joined: Feb 2013
Posts: 428
john jay Offline
addict
john jay  Offline
addict

Joined: Feb 2013
Posts: 428
ohio
just something I have found on LRV'S, 75% of the problems are caused by the door open, door close relays. these are the 2 black plastic modules that plug in to the relay board. I always replaced these before doing anything elese.

#6503 - 04/05/13 07:36 PM Re: OTIS LRV-3 MYSTERY [Re: john jay]  
Joined: Oct 2012
Posts: 36
tony Offline
newbie
tony  Offline
newbie

Joined: Oct 2012
Posts: 36
I second that on the connections ..not only the lock whipe but the wire terminals ...tighten all controler wires ..

#6525 - 04/08/13 12:37 PM Re: OTIS LRV-3 MYSTERY [Re: tony]  
Joined: Feb 2010
Posts: 60
bk2fla Offline
Service Manager
bk2fla  Offline
Service Manager

Joined: Feb 2010
Posts: 60
south florida
@elevatedone yes it has the pc board behind the cop.
i will check all that was suggested. thanks for the help guys.
@john jay @tony


All those who wonder are not lost
#6604 - 04/15/13 06:16 PM Re: OTIS LRV-3 MYSTERY [Re: bk2fla]  
Joined: Apr 2013
Posts: 4
sooner40fan Offline
stranger
sooner40fan  Offline
stranger

Joined: Apr 2013
Posts: 4
Had a similar problem. Check your voltages off the power supply above your processor board. If the voltages are fine, possibly the processor board.

#6839 - 05/01/13 01:53 AM Re: OTIS LRV-3 MYSTERY [Re: sooner40fan]  
Joined: May 2012
Posts: 171
Len Offline
member
Len  Offline
member

Joined: May 2012
Posts: 171
..upgrade to an LRV4..processor..have had this problem before..this fixed a lot of issues..might be hard to find a replacement LRV3 processor board....


Photo Gallery
What Otis model is this? Anyone have a manual?
Otis 77 Machines in a row
U.S. Elevator stations I found
Museum
Otis
Unknown elevator fixtures 2
Here's one for the books
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0
Page Time: 0.022s Queries: 14 (0.004s) Memory: 4.9922 MB (Peak: 5.1538 MB) Zlib disabled. Server Time: 2017-12-16 03:21:40 UTC